Rönkház


Gerendaház építő szeminárium


Jelenleg nem tartok tanfolyamokat,

tevékenységem többi részét azonban

változatlanul folytatom.

  

A gerendaház építés hagyományos technikája ma is él és működik. Ezeknek az ismereteknek a birtokában könnyűszerrel készíthetünk magunknak különböző célra és nagyságban gerendaházakat, ugyan úgy, ahogy a régi időkben, Finnországban, Norvégiában, Kanadában vagy még számtalan helyen a világban, ahol a fa, mint építőanyag kedvelt volt. Fatörzsből házikót építeni, talán kicsit bonyolultnak tűnik első hallásra, holott nem nehezebb feladat, mint megtanulni számolni. Az öröm, amit az ember megél, amikor saját maga alkot egy házat fából, leírhatatlan. A fa mint természetes építőanyag közelebb áll az emberhez mindenféle legmodernebb anyagnál.

 Tanfolyam

A szemináriumon résztvevők ismereteket szereznek a gerendaház építés hagyományos technikájából, amellyel képesek lesznek egy saját faház építésére. Megismerik a különböző kézi szerszámokat, a motoros fűrész használatát, kézi elektromos gépek alkalmazását. 

Tanfolyam


A részvételi díj 160e Ft, amely tartalmazza a szeminárium alatt felhasznált anyagköltséget, a gépek és szerszámok használatát, közös reggelit és ebédet.

A résztvevők maguk gondoskodnak a személyes védőfelszerelésről, mint védőkesztyű, vágásbiztos ruházat, védősisak, arcvédő, védőszemüveg, védőbakancs.

A jelentkezés foglaló befizetésével történik, ennek sorrendjében kerülnek a résztvevők regisztrálásra. A részvétel 10 fő részére korlátozott!