Rönkház

Rönkház építő szeminárium


Jelenleg nem tartok tanfolyamokat,

tevékenységem többi részét azonban

változatlanul folytatom.


    
    
  A hagyományos, kézi készítésű rönkház építés (handcrafted log home) nálunk is egyre népszerűbb.  Az így készített Rönkházak, azokban az országokban, mint például Ausztria, Németország, USA, Kanada stb., ahol ennek a hagyománya több száz évre tekint vissza, még ma is megbecsültebbek, a legújabb építési technológiával épített házakkal szemben. A fa, ez a természetes építőanyag, áll még mindig a legközelebb az emberhez, a mindenféle legújabb fejlesztésű építőanyagokkal szemben. Farönkökből házat építeni, talán kicsit bonyolultnak tűnik első hallásra, holott nem nehezebb feladat, mint megtanulni autót vezetni. Az ismeretek elsajátítása után, gazdaságosan készíthet mindenki magának különböző célra, és bármilyen nagyságban, rönkházat. Az öröm, amit az ember megél, amikor saját maga alkot egy rönkházat, leírhatatlan.

 Tanfolyam

A szemináriumon résztvevők elsajátítják a rönkház építés legjobb és legelterjedtebb kézi készítésének technikáját (full scribe method), amellyel képesek lesznek saját ház megépítésére. Megismerik a különböző kézi szerszámokat, a motoros fűrész használatát, kézi elektromos gépek alkalmazását, hagyományos emeléstechnikát. Lépésről lépésre átveszünk minden ismeretet, megosztom saját tapasztalataimat, amik szükségesek ahhoz, hogy a kezdetben nyers farönkökből, végül sikeresen ház épüljön.

  Tanfolyam

A részvételi díj 160e Ft, amely tartalmazza a szeminárium alatt gyakorlásra felhasznált rönkfaanyag költségét, a gépek és szerszámok használatát, a közös reggeliket és ebédeket.

A résztvevők maguk gondoskodnak a saját személyes védőfelszerelésükről, mint vágásbiztos ruházat, védősisak, arcvédő, védőszemüveg, acélbetétes védőbakancs.

A jelentkezés foglaló befizetésével történik, ennek sorrendjében kerülnek a résztvevők regisztrálásra. A részvétel 10 fő részére korlátozott!